Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Mattinen: Mistä kasvua?

Mattinen: Mistä kasvua?

📘 ’Mistä kasvua?’ on modernista ja ketterästä liiketoiminnasta kiinnostuneelle sekä aloittelevalle pöhisijälle oiva kirjavalinta, joka parhaimmillaan inspiroi lukijaa samaistuttavalla tarinankerronnalla ja realistisilla kertomuksilla menestyksestä sekä vastoinkäymisestä.

🔥 Opas tiivistää ja yksinkertaistaa kasvua yhtälöin
🔥 Käsittelee kasvua mm. kirjailijan kokemusten ja käytännön kautta
🔥 Esittelee niin toimiviksi todettuja työkaluja kuin disruptiivisia kasvumalleja, sekä jäsentelee niiden eroavaisuuksia
🔥 Sisältää Yoda-siteerauksen

📘 Kirja asettaa paljon painoarvoa mm. Valvontakapitalismin vaarat -dokkarin (ja tietty Sean Ellisin) popularisoimalle kasvuhakkerointi-termille, joka yksinkertaistettuna tarkoittaa esimerkiksi aggressiivisen kasvun tavoittelua hyödyntäen ketterää reagointia reaaliaikaiseen dataan asiakaskäyttäytymisestä. 

🔑 Kasvuhakkeroinnin filosofioita seuraten kyetään arvioimaan ja kehittämään toimintaa lyhyellä aikajänteellä
🔑 Avokeittiönomainen malli yksiköiden välillä on avainasemassa informaatiokeskeisyyden vuoksi ja
🔑 Ilman systemaattista kasvuntavoittelua voi kasvuhakkerointi lässähtää vain kasaksi vanhoja työkaluja

📘 Mattinen supplementoi kasvuhakkerointia myös omalla Timantti-mallillaan, sekä ilmeisen laajamittaisella kokemuksellaan tiimidynamiikan fasilitaattorina, jonka elävöittäminen luonnistuu mm. kirurgisesti suunnitellulla draamankaarella. Eritoten aihetta käsitellään tilannehuone-konseptin ympärillä, jonka alla erityisesti organisaatiokulttuuri korostuu. Tilannehuone kärjistyy ohjatuksi tiimipalaveriksi, jonka ns. Growth lead -roolissa oleva henkilö orkestroi.

💠 Timantti-malli auttaa segmentoimaan sekä priorisoimaan asiakkuuksia
💠 Tilannehuone on tiimijohtamisen työkalu, joka pyrkii konkretisoimaan pidemmän aikajänteen tavoitteet pureskeltaviksi paloiksi, nostamaan sykettä sekä
💠 Luomaan työlle konkreettista merkitystä

Yhteenvetona ’Mistä kasvua?’ ei laajasta pöhinäsanastostansa huolimatta hajoa liialliseen abstraktioon, vaan toimii myös käsikirja-tyylisesti kevyesti kantaaottavana työkalupakkina nimensä mukaan ’perinteisen’ tai uraauurtavan kasvuyrityksen johtajalle.

Kirja-arvion tehnyt Matias Nieminen