Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Pink: The Power of Regret

Pink: The Power of Regret

🔵 Mitä kadut, niin sitä arvostat ja paljon! Daniel Pinkin uutuuskirja on täynnä tämänoloisia löydöksiä. Ja kirja on hyvä. Jopa melkein parempi kuin Kahnemanin et al. ”Noise”-kirja.

✅ Kirjan pääviesti on, että on hyvä katua, jotta siitä pääsee eroon. 

✅ Katumisen aiheita on neljä ja niiden juurisyyt ovat:
1) Rohkeuden puute, koska en ottanut sitä riskiä ja sen mukana tuomaa mahdollisuutta.
2) Hyvinvoinnin perusta, josta en pitänyt huolta enkä sitä kautta nauti työn hedelmistä.
3) Kadotetut ihmissuhteet, jonka annoin hiipua ja velvollisuudet, joista en huolehtinut.
4) Moraaliset valinnat, joissa tein väärän ratkaisut ja sitä kautta välttelin vastuutani.

✅ Mahdollisuudet ja velvollisuudet leimaavat katumista, mutta mahdollisuudet vetää näistä kahdesta pidemmän korren, joka selittää miksi kadumme enemmän asioita, joita emme tehneet kuin asioita joita teimme. 

✅ Yleisesti siis kadumme asioita ja näkökulmamme on ”jos vähintään olisin” tai ”sentään tein”. Esimerkiksi ”sentään löysin vaimoni” tai ”jos vähintään olisi huolehtinut”.

✅ Tutkimuksen mukaan katumisen aiheet liittyvät perheeseen tai puolisoihin. Sen jälkeen vasta avautuvat koulutukseen, uraan tai rahaan liittyvät aiheet. Kumma kyllä, mutta ystävät sekä terveys eivät mahdu tärkeimpien kaduttavien aiheiden listalle.

✅ Katumista tapahtuu myös organisaatioissa, koska ne koostuvat ihmisistä. Kannattaa miettiä, että mitä asioita organisaatiot katuvat ja kuinka niiden avulla voisi menestyä.

✅ Kirjassa kerrotaan mielenkiintoinen yksityiskohta Alfred Nobelista. Hänen kuolemastaa kirjoitettiin virheellisesti uutinen, joka oli otsikoitu ”Kuoleman kaupppias on kuollut”. Sen jälkeen Nobel perusti rauhanpalkinnon.

🔴 Vaikka aihe on melko populistinen, niin silti en jättäisi kirjaa lukematta.