Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Magic Words

Magic Words

🔵 Arvaa kuka? “I would build a great wall, and nobody builds walls better than me, believe me, and I’ll build them very inexpensively.” Näillä sanoilla Donald J. Trump voitti presidentin vaalit. Kirjan mukaan hän on viime aikoina kyennyt käyttämään sanoja taianomaisesti edukseen.

🟢 Miksi lukisit tämän kirjan? Koska se on innostava kirja, joka tarjoilee amerikkalaiseen bisneskirjatyyliin 6 keinoa viestinnän tehostamiseen. Toiseksi kirjoittaja on Whartonin yliopiston markkinoinn professori ja hän ammentaa pääviestintinsä tutkimustiedon kautta. Kolmas eikä vähäisin peruste on, että Jonah Bergerin keinot ovat myös hyvin käytännönläheisiä.

🟢 Kirjan tarkoitus on paljastaa tieteen avulla kuinka kieli toimii ja erityisesti kuinka voimme käyttää sitä tehokkaasti 

🟢 Kirjan pääviesti on, että puhutun kielen avulla voit tulla onnellisemmaksi, terveemmäksi ja menestyksekkäämmäksi.

🟢 Kirjan kuusi keskeistä oppia:

1. Toiminnasta tekijäksi. Sanojen taika näkyy siinä kun puhut mielummin tekijästä kuin teosta. Kumpi olet mielummin? Purjehtija vai purjehtimassa?

2. Luottamus. Faktojen ja lukujen avulla pääsee vain niin pitkälle, mutta viestimällä asioista varmuudella lunastaa kuulijoiden luottamuksen. 

3. Kysymällä. Kysymysten esittäjä hyväksytään pätevämpänä viestijänä ja erityisesti jatkokysymysten kautta lunastetaan paikka.

4. Konkreettisuus. Vain konkreettiset asiat ymmärretään oikein, muiden keinojen osalta syntyy epävarmuus viestinnän tehokkuudesta.

5. Ratio ja emotio. Paremmin sanottu on parempi. Jopa ylisanat ovat tarpeen, esim. suostuttelussa. 

6. Samanhenkisyys yhdistää. Eri alltopituudella olevat ihmset joutuvat viestimään enemmän.

🟢 Jos etsit mainiota opasta miten hioa taitojasi sanojen taikamaailmassa, niin tässä on oiva opas siihen. Esimerkiksi:

– Jos perustelet asiaasi koska-sanalla, niin viestisi läpimeno kasvaa 50 %:lla.

– Kerro mielummin olevasi juoksija kuin juokset urheillaksesi.

– Sano mielummin ”en voi” kuin ”en pysty”, koska ”en voi” kuulostaa vakuuttavammalta.

– Kysy mielummin ”mitä voisin” tehdä kuin ”mitä pitäisi”, koska ”mitä voisi” avaa mielikuvitusta paremmin kuulijan kannalta.

– Itsekseen puhuminen ennen tärkeää presentaatiota tekee siitä vähemmän jännittävää kun on varsinaisen presentaation vuoro.

– Puhu konkreettisesti kuin Trump, koska se vakuuttaa enemmän kuin mielikuvat. ”Minä rakennan muurin”.

– Tekemisen tai suorituksen kehuminen on tehokkaampaa kuin ihmisen, koska kun seuraava suoritus koittaa niin pohjalla ollut onnistunut suoritus kannustaa uuteen.

– Puhu mielummin nykyisyydestä kuin menneisyydestä, koska ”pidän kirjasta” on parempi kuin ”pidin kirjasta”.

– Kysyminen on kuin kehumista ja erityisesti jatkokysymykset ovat kehumisen aatelia.

🔴 “We don’t have victories anymore. We used to have victories, but we don’t have them. When was the last time anybody saw us beating, let’s say, China, in a trade deal? I beat China all the time. All the time.” (Donald Trump)