Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Herranen: Ketterä kasvu

Herranen: Ketterä kasvu

Kirjasta

Mistä on hyvä kasvujohtaminen tehty? Pitää olla idea mitä tehdään, pitää olla teoria miten se toteutetaan ja pitää olla menetelmä tai tapa toimia (prosessi) kuinka kasvu saadaan aikaiseksi. Kimmo Herrasella on nämä kaikki.

Minkälainen kirja oli?

Ketterä kasvu-kirjan pääsanoma on 10 askeleen menetelmä. En pilaa lukukokemusta kertomalla niitä kaikkia tässä, vaan syvennyn yhteen aiheeseen.

Mitkä ovat kirjan keskeiset ideat? 

Ensimmäinen askel on ongelman tunnistaminen. Kirjassa havainnollistetaan hienosti kuinka tehdä juurisyyanalyysi myyntiin. Ja vielä tarkemmin miksi myynti ei tuota uusia sopimuksia. Klousausanalyysi tehdään viiden miksi-kysymyksen kautta (Sakichi Toyoda ”5 whys”).

Kimmon esimerkissä ongelmana on differoituminen. Olin sulaa vahaa, koska maailmassa on kahdenlaista kilpailukeinoa – differointi ja hintakilpailu. Jokaisella toimialalla voi olla yksi hintakilpailija, ja muiden tehtäväksi jää differoitua. Siksi Kimmon esimerkki klousausanalyysistä on siirrettävissä minkä tahansa yhtiön myyntikokoukseen.  

Kritiikkiä – koska suomalaiset ovat allergisia myynti-sanalle, niin todennäköisesti osa lukijoista kääntyy sen takia kannoiltaan ja jättää kirjan hyllyyn. Heidän oma häpeä. 

Mitä meidän pitäisi tehdä kirjan perusteella?

Opetellaan myymään luolamiehille tulta:”Tunne on kuin luolamiehelle olisi esitelty ensimmäistä kertaa tuli”.

Mitä minun pitäisi itse tehdä? 

Yllättävin osio kirjassa on kun Kimmo kertoo omasta henkistymisestään. Harvoissa suomalaisissa bisneskirjoissa ja vielä harvemmat bisnesjohtajat avaavat omia tuntojaan. Luin Kimmon ajatukset suurella mielenkiinnolla, koska niissä sanoissa hän oli omalla tavallaan parhaimmillaan.

Ja miksi kasvu ei koskettelisi meitä ihmisinä? Varsinkin kun käytämme suuren osan työelämästä tavoitellaksemme kasvua, niin miksi jättäisimme henkilökohtaisen kasvun tekemättä. Ei mitään syytä.

Yhteenveto

Kuusi sanaa: ”Sen saat minkä osaat pyytää”