🔵 “The problem is never how to get new, innovative thoughts into your mind, but how to get old ones out. Clean out a corner of your mind and creativity will instantly fill it.” (Dee Hock, Visan perustajia)
🟢 Kirjan pääviesti on, että organisaatiokulttuurilla on valtava vaikutus ihmisten ajattelutapaan ja työskentelyyn. Kirjailija Mary Murphy esittelee kaksi pääasiallista organisaatiokulttuurin tyyppiä: Culture of Genius ja Culture of Growth. Nämä kaksi tyyppiä eroavat toisistaan merkittävästi siinä, miten ne edistävät tai estävät yksilöiden ja tiimien menestystä.
🟢 Keskeiset opit:
1) Culture of Genius perustuu ajatukseen, että lahjakkuus ja kyky ovat synnynnäisiä. Tämän tyyppinen kulttuuri keskittyy korkean älykkyyden ja luonnollisen lahjakkuuden etsimiseen sekä palkitsemiseen. Se arvottaa yksilöllistä menestystä ja kilpailua yhteistyön sijaan. Culture of Genius -organisaatioissa esiintyy seuraavia piirteitä:
2)Culture of Growth puolestaan perustuu ajatukseen, että lahjakkuutta ja kykyä voi kehittää kovalla työllä sekä strategisella ajattelulla ja tuella. Tämän tyyppinen kulttuuri kannustaa jatkuvaan oppimiseen ja kehitykseen sekä arvottaa yhteistyötä ja kollektiivista menestystä. Culture of Growth -organisaatioissa esiintyy seuraavia piirteitä:
🟢 Case-yrityksiä on useita. Mary Murphy esittelee useita esimerkkejä organisaatioista, jotka ovat menestyneet siirtymällä Culture of Genius -kulttuurista Culture of Growth -kulttuuriin. Näitä ovat kirjan mukaan Microsoft, Atlassian ja Visa. Edellä mainitut organisaatiot ovat osoittaneet, että kasvumindsetin omaksuminen voi johtaa parantamaan innovaatioon, yhteistyöhön, tuottavuuteen ja asiakastyytyväisyyteen.
🟢 Kirja tarjoaa myös käytännön neuvoja organisaatioille, jotka haluavat muokata kulttuuriaan kannustamaan kasvumindsetin omaksumista. Näihin neuvoihin kuuluvat mm:
🟢 Organisaatiokulttuurilla on merkittävä vaikutus yksilöiden ja tiimien menestykseen. Kasvumindsetin omaksuminen ja Culture of Growth -kulttuurin luominen voi johtaa parempiin tuloksiin, innovatiivisempiin ratkaisuihin ja sitoutuneempaan työvoimaan.
🔴 Kuusi sanaa: “It’s not the strongest species that survives, nor the most intelligent, but the one most responsive to change.” (Charles Darwin)