Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Right Kind of Wrong

Right Kind of Wrong

🔵 On siis olemassa oikeanlaisia vääriä. Jos epäonnistumme alueella, jota emme tunne, niin se on epäonnistuminen, mutta ei virhe. Virhe on jotain mitä tunnemme jo.
🟢 Kirjan pääviesti on käsitellä epäonnistumisen ja oppimisen vaikeutta sekä miten voimme tehdä sen paremmin. Elämässä on epäonnistumisia, virheitä ja tietoisia rikkomuksia. Epäonnistumiset ovat ok! Virheet ja rikkomukset ei. 
🟢 Puhuminen ja keskustelu virheistä on parhautta. Sekä melkein ainoa ja tärkein oppi tästä kirjasta, koska puhuminen jäsentää virhettä sekä helpottaa olotilaa. Kirja korostaa epäonnistumisen kehystämisen tärkeyttä ja kykyä oppia siitä.
🟢 Kirjan tavoite on kertoa epäonnistumisten tieteestä ja tarjota kehyksiä, jotka auttavat lukijoita ajattelemaan, puhumaan ja harjoittelemaan epäonnistumista tavalla, joka mahdollistaa heille ilon ja oppimisen elämässään.
🟢 Liikennevalot ovat kiinnostavin case koko kirjassa. Liikennevalot keksittiin kolme kertaa ja vasta viimeisellä kerralla se meni oikein. Ensimmäistä versiota liikennevaloista oli vahtimassa poliisi, mutta kuukauden käytön jälkeen kaasulla toimiva lamppu räjähti ja se julistettiin vaaralliseksi ympäristölle.
🟢 Kirjan keskeiset opit:- Se esittää kolme erilaista epäonnistumisen tyyppiä: älykkäät epäonnistumiset, perusepäonnistumiset ja monimutkaiset epäonnistumiset.- Älykkäät epäonnistumiset ovat tarpeellisia edistykseen, ja niistä voi oppia, kunhan niitä ei kieltäydy tai tunne pahaa mieltä niistä.- Perusepäonnistumiset johtuvat virheistä ja lipsahduksista, ja niitä voidaan välttää huolellisuudella ja relevantin tiedon saannilla.- Monimutkaiset epäonnistumiset ovat useiden syiden aiheuttamia ja sisältävät usein myös huonoa tuuria. Näitä on vaikeampi välttää, ja niiden pieniin ongelmiin puuttuminen ennen kuin ne kasvavat suuremmiksi on tärkeää.
🔴 Kuusi sanaa – “You miss one hundred percent of the shots you don’t take.” (Wayne Gretzky)