Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Johtajan työkykykirja

Johtajan työkykykirja

🔵 Ainutkertainen kirja, jota ei ole tullut englanninkielisenä vastaan. Todennäköisesti siksi, koska sellaista ei ole kirjoitettu. Toiseksi kirjan alleviivaa kustannuksia eli työkyvyttömyyden hinta vuodessa on 24 mrd. euroa.

🟢 Kirjan pääviesti on, että työkykyjohtaminen on olennainen osa yritysten menestystä ja jopa kasvua. Se on vastuullista toimintaa, joka vaikuttaa yrityksen kilpailukykyyn ja taloudelliseen suorituskykyyn. Kirjassa korostetaan myös digitalisaation roolia työkykyjohtamisessa sekä tarvetta huolehtia niin johdon, yksilöiden kuin organisaation työkyvystä.
🟢 Kirjan tavoite on selittää työkykyjohtamisen merkitystä nykyisille ja tuleville johtajille, korostaen työkyvyn vaikutusta yrityksen menestykseen ja kustannuksiin sekä tarvetta integroida työkykyjohtaminen osaksi strategista johtamista.
🟢 Keskeiset opit:1. Työkykyjohtaminen on kokonaisvaltainen lähestymistapa, joka tarkastelee työkykyä yksilön, yhteisön ja toimintaympäristön näkökulmasta.2. Teknologia tarjoaa mahdollisuuksia työkykyjohtamisessa, mutta samalla on huolehdittava tietosuojasta ja eettisestä käytöstä.3. Työkykyjohtaminen edellyttää yhteistyötä kumppaneiden, kuten työterveyshuollon ja vakuutusyhtiöiden, kanssa.4. Työkykyjohtaminen liittyy yrityksen kulttuuriin ja edellyttää kiinnostusta ihmisiin ja heidän hyvinvointiinsa.
🟢 Tässäkin kirjassa tulee vastaaman Suomelle poikkeuksellisen tärkeä tulevaisuusaihio eli Suomi tarvitsee maahanmuuttajia. Olemme tulevaisuudessa riippuvaisia ulkomaalaisista, jotka muuttavat Suomeen sekä työvoiman riittävyyden että eläkejärjestelmän rahoituksen näkökulmasta. 
🟢 Kirjan julkaisuajankohdasta johtuen siinä ei ole pystytty huomioimaan generatiivisen tekoälyn tuomia mahdollisuuksia ja uhkia tietotyöläisten työkykyyn. Sanomattakin selvää, että sen vaikutukset työkyvyn johtamiseen ovat rajattomat – alkaen työohjauksesta päätyen erilaisten HR-prosessien automatisointiin. Uhkapuolelta suurimmaksi varmaan nousee haasteet työurajohtamisen osa-alueella.
🔴 Kuusi sanaa kirjasta – ”Johtajuudessa joko avaat tietä tai olet tiellä. Et ole koskaan neutraali.” (Timothy Clark)