Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Kill The Company

Kill The Company

🔵 Lisa Bodell on bisnesprovokaattori, joka haluaa saada yritykset  kyseenalaistamaan nykytilan ja etsimään parempia tapoja tehdä liiketoimintaa.   

✅ Kirjan pääviesti on, että ennenkuin ROI tuhoaa uudet ideat, niin on aika ”tappaa” vanha yritys. Kirjassa kuvataan siis tilanteita, joissa yritykset kokevat että innovaatiot tapahtuvat niiden seinien ulkopuolella.  

✅ Kirjan tavoite on tutkia miten uudistaa rakenteet ja kulttuuri, joka helpommin kirjoitettu kuin tehty. Onneksi kirjassa on riittävästi esimerkkejä tästä pitkäjänteisestä prosessista. 

✅ Keskeiset opit ovat menetelmiä, jotka tähtäävät siihen miten siilot, huonot käytänteet ja hidasteet poistetaan.

✅ ”Kill the Company”-menetelmällä yksinkertaistetaan sekä sujuvoitetaan yritystä, jonka jälkeen sitten rakennetaan ja ylläpidetään innovatiivista yritystä. Tämä kirja on siis eräänlainen ”siivotaan ja uudistetaan” menetelmä- että transformaatiokirja. 

✅ Työkaluja transformaatioon:

A) The Innovation Diagnostic = 16 kysymyksen avulla muodostetaan indeksi, jonka kertoo yrityksen innovatiivisuusasteesta 

B) Kill the Company Idea Continuum = Ideoiden priorisointia ja niistä muodostuva nelilkenttä-analyysi yrityksen tilanteesta. Akseleina ovat ”Implementation vs. Impact” eli kuinka helppoa tai vaikeata on sekä laittaa toimeksi että kuinka suuri vaikutus idealla voisi potentiaalisesti olla

C) Killer Queries = Avoimilla kysymyksillä, jopa provosoidaan ihmiset kyseenalaistamaan nykykäytänteet

D) Kill a Stupid Rule Kill = Huonojen käytänteiden määrittely ja niistä eroon pääseminen.

E) Little Bigs = Pienet muutokset, joilla on iso vaikutus. Työkalu kaikille työntekijöille ja vastakohta johtajien top-down kehittämiselle.

E) PPCO—Pluses, Possibilities, Concerns, and Overcome = Hyötyjen, mahdollisuuksien, huolien ja ylitsepäästävien haasteiden näkyväksi tekeminen.

✅ Bisnesprovikaattori Bodellin havaintoja liiketoiminnasta:

-Keskijohdon kunninapalautus? Samaan aikaan kun keskijohdon tunnistetaan tuottavan siiloja, niin todetaan että keskijohdon vaikutus yrityksen tulokseen on 22 % kun ylimmän johdon merkitys on vain 5 %.

-Iso kuva ei muodostu, kun yrityksissä on pääsääntöisesti kiire. Vähän niinkuin vähävaraiset eivät pysty miettiämään miten päästä köyhyydestä eroon, koska kaikki energia kuluu esim.ruoan hankkimiseen eikä jää aikaa miettiä, että toimeentuloa  voisi parantaa.

🔴 Kuusi sanaa – ”Fiscal responsibility alone isn’t enough to pave a company’s path to greatness.”

P.S. Bodellin kirjavinkki  ”A Whole New Mind: Why Right-Brainers Will Rule the Future” (Daniel H. Pink)